Cum sa ai un CV atractiv daca nu ai facultate

Cum sa ai un CV atractiv daca nu ai facultate

Nu lasati ca lipsa de experienta de munca sa va scada sansele de angajare, profitati din plin de toate calitatile: abilitatile, atitudinea, potentialul si entuziasmul dumneavoastra.

Identificati ce va califica pentru rol

Nu doar o experienta platita conteaza. Participarea voluntara sau comunitara, plasamentele la locul de munca, cursurile, proiectele personale si activitatile extrascolare pot fi evidentiate. Ganditi-va din perspectiva angajatorului – decideti cu privire la cei mai interesanti factori, unde ati folosit abilitati relevante si apoi le-ati facut pe proeminente in CV-ul dvs.

De exemplu, un CV obisnuit scoate in evidenta educatia si formarea profesionala, inclusiv realizarile, in timp ce un astfel de CV demonstreaza accentuarea muncii de proiect deasupra experientei de lucru, care este mai putin relevanta. Adaugarea proiectelor personale, rezultate si ce ati invatat arata abilitati si realizari relevante.

Fa-te irezistibil in fata unui angajator

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie sa le faci in mod convingator intr-un CV este acela de a transmite trasaturile de personalitate dorite. Doar scriind ca sunteti entuziast sau motivat fara a oferi detalii de sprijin nu este suficient. In schimb, demonstrati prin exemple.

Pornirea de la zero si depasirea obstacolelor poate arata inventivitatea si determinarea. De exemplu: „Am lansat un serviciu local de schimbare a abilitatilor pentru a reduce cheltuielile gospodariilor. S-au gasit canale gratuite de publicitate si le-a permis locuitorilor sa realizeze o economie totala estimata de peste 100.000 de lei in primul an”. Puteti utiliza exemple ca aceasta pentru a ilustra alte caracteristici, cum ar fi abilitatea de a continua cu altii sau abilitati organizationale si de comunicare.

Angajatorii pot solicita aceste trasaturi, cum ar fi numaratoarea si constientizarea comerciala, pe care le-ati putea arata prin activitatea de vanzare cu amanuntul, marketing sau vanzari.

Cuantificati realizarile acolo unde este posibil (cat de mult ati economisit, procentul de timp redus etc.) si mentionati situatiile in care ati fost promovati, recomandati sau atribuiti cu o responsabilitate mai mare.Cum sa ai un CV atractiv daca nu ai facultate

Lucrati la aspect

Nu este necesar sa utilizati intotdeauna un format strict de munca cronologic sau sa aveti aceeasi comanda de sectiuni. Aplicati mai intai cele mai importante informatii – munca relevanta a proiectului poate aparea inaintea unui loc de munca mai putin relevant, in timp ce proiectele de voluntariat care v-ar pune intr-o lumina mai buna spre o noua cariera ar putea aparea inaintea locului de munca curent.

Puteti fi flexibil cu aspectul si sa includeti sectiuni suplimentare pentru o munca mai putin relevanta. De asemenea, va puteti pune educatia inainte experientei voastre de munca sau puteti adauga o lucrare de curs sau un curs de calificare profesionala si sa le plasati in mod proeminent.

Nu va lasati tentati sa creati un CV cu paragrafe lungi, pline de detalii neinteresante pentru a compensa lipsa experientei de munca. In schimb, scrieti concis si concentrati-va pe facilitarea angajatorului de a gasi informatii cheie.

Luati in considerare un rezumat al punctelor de la inceputul CV-ului. Puneti numele si detaliile de contact in partea de sus a paginii, apoi utilizati titlul lucrarii dvs. ca titlu. In acest sens, rezumati detaliile cheie cum ar fi experienta de ani intr-o anumita abilitate, experienta de proiect, deplasarile la acea companie sau o scurta declaratie de branding care evidentiaza punctele dvs. forte. Cateva linii in format de nota sau de bullet mai degraba decat propozitii intregi pot functiona bine. Includeti o scurta scrisoare de intentie care explica motivele pentru care ati aplicat si interesul pentru companie.